Munkatársak

gyanyi_andrea

Gyányi Andrea

2010-ben szereztem pszichológusi diplomát a Károli Gáspár Református Egyetemen, klinikai és interperszonális szakirányon. Az egyetemi évek alatt részt vettem tudományos munkákban, ám hamar nyilvánvalóvá vált számomra, hogy inkább a gyakorlati munka való nekem.

2007 óta foglalkozom evészavaros betegekkel. A hajdani Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet falai közt kezdtem önkénteskedni Túry Ferenc mellett. A diploma megszerzése után eltöltöttem néhány évet az Angyalok Konyháján, ahol az evészavarok és az elhízás mellett számos anyagcsere-betegséggel és gyomor-bélrendszeri zavarral (pl. Crohn betegség, irritábilis bél szindróma stb.) találkoztam. Itt ismerkedtem meg ezek komplex kezelésével, a táplálkozási ajánlások mellett a pszichoterápiás lehetőségekkel. Később az Országos Egészségfejlesztési Intézetben dolgoztam egy népegészségügyi projektben.

2017-ben felnőtt klinikai szakpszichológus vizsgát tettem. A pszichés betegségek széles spektrumával foglalkozom, ezeken belül szakterületem: evészavarok, elhízás, szorongásos zavarok, gyomor-bélrendszeri betegségek, életvezetési nehézségek, önismereti kérdések, családi és párkapcsolati problémák.

Integratív terápiás szemlélettel dolgozom. Pszichodinamikus szemléletben képződtem, emellett kognitív terápiás eszközökkel is megismerkedtem a képzéseim során. Igyekszem folyamatosan fejleszteni magam, és új módszerekkel bővíteni eszköztáramat. Képződtem autogén tréningben és a Gendlin-féle fókuszterápiában, illetve családterapeuta jelölt vagyok a Magyar Családterápiás Egyesületnél. Egyéni, csoport, pár- és családterápiákkal foglalkozom.

Jelenleg két kisgyermekkel vagyok otthon, ezért korlátozott kapacitással vállalok terápiákat.

Elérhetőségek:

E-mail: andrea.gyanyi@gmail.com

Telefonszám: 20-5970480

kohlne_dr_papp_ildiko

Kohlné Dr. Papp Ildikó

Pszichológus, dietetikus, pár- és családterapeuta jelölt.

Hazánkban jelenleg az egyetlen pszichológus és dietetikus végzettségű szakember vagyok, több mint 10 év tanácsadói tapasztalattal. Fő szakterületemnek az evészavarok, az elhízás, illetve a speciális étrendet és életmódot igénylő krónikus betegségek (pl. inzulinrezisztencia, cukorbetegség, policisztás ovárium szindróma) kezelését tartom. Ezekkel a problémákkal egyéni, családterápiás, valamint csoportos tréningek formájában foglalkozom. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a pályám elejétől kezdve kiváló szakemberek mellett dolgozhatok, akiktől rengeteget tanulok, nemcsak szakmailag, hanem emberileg is. A legértékesebb ismereteket azonban mégis a klienseimtől kapom nap mint nap; hálás vagyok, hogy megtisztelnek bizalmukkal. A szakmai tudás mellett – úgy vélem – az egyén fejlődésének a kulcsa az empátia, az elfogadás és az őszinteség a terápiás kapcsolat során. Ezzel a szemlélettel igyekszem segíteni a hozzám fordulóknak a Belvárosi Evészavar Műhely tagjaként.

Elérhetőségek:

E-mail: papp.ildiko.psych@gmail.com

Telefonszám: 06-20-4082900

major_adrienne

Dr. Major Adrienne

1990-ben végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. Fontosabb szakképesítéseim: pszichiátria, családterápia és kognitív-viselkedésterápia. Jelenleg a Belvárosi Evészavar Műhely munkatársaként egyéni és családterápiákkal foglalkozom. Az evészavarokkal személyes indíttatásból kezdtem foglalkozni 10 évvel ezelőtt, miután a lányom anorexiájából a családterápia segítségével gyógyult meg. Ezért szenvedélyesen szeretek anorexiás fiatalok családterápiájával foglalkozni, mert személyes tapasztalatomból tudom, hogy mit élnek át a szülők, és szakemberként tudom, mennyire fontos az, hogy a megfelelő támogatást megkapja a család. Olyan szakmai közösség tagja lehetek, ahol közös szemléletben kezeljük a hozzánk fordulókat, lehetőségem van a munkatársaim szakmai tudásából is meríteni. Hiszek a társak, házastársak és a család erejében, ezért amikor csak lehet, bevonom őket a terápiába, így integratív szemléletben dolgozunk pszichoszomatikus betegségekben is.

Elérhetőségek:

E-mail: majoradrienne@gmail.com

Telefonszám: 70-9400744

szalai_tamas

Dr. Szalai Tamás Dömötör

Tanácsadó szakpszichológus, családterapeuta vagyok, a kötődés és evészavarok kapcsolatát kutatva doktoráltam. Hálás vagyok, hogy egy évtizede rendszerszemléletű pár- és családterápiával foglalkozhatok. 2013 óta napi rendszereséggel dolgozom anorexiával, bulimiával, falászavarral élőkkel. Túry professzor, a Semmelweis Egyetem Pszichoszomatikus Szakrendelője, a kutatások, külföldi utak mellett rengeteget tanított a több száz konzultációs folyamat közös munkája, bizalma – közel hozta és megértette az evés- és testképzavar mögött változni akaró embert. Ezzel az alappal támogatom egészségfejlesztő tanácsadás formájában evés- és testképzavarokkal élők gyógyulását a Belvárosi Evészavar Műhelyben is.

Elérhetőségek:

Email: szalai.domotor@gmail.com

Telefonszám: 70-5247157

Szumska-Irena

Dr. Szumska Irena

Klinikai szakpszichológus vagyok, több mint húsz éve dolgozom klinikai szakterületen. Az evészavarok  kezelésével régóta foglalkozom. Több közleményem jelent meg e témakörben, PhD-értekezésemet szintén ebből írtam. Az evészavarok kezelése speciális tudást igényel, ezért örülök, hogy egy olyan műhelyt hoztunk létre, ahol egységes szemlélettel dolgozunk. Az evészavar nagy terhet ró a betegre és családjára, fiatal korban  már meghatározhatja a beteg életútját. Ezért fontos, hogy minél hamarabb megfelelő kezelés kezdődjön.  Ebben igyekszem segítséget nyújtani egyéni és családi konzultációk formájában. Az alábbi egészségpénztárakkal állok szerződésben: K&H Medicina EP, OTP EP, Honvéd EP, Tempo EP, Dimenzió EP, MKB EP, Danubius Gyógyüdülők Országos EP, Patika EP, AXA EP.

Elérhetőségek:

E-mail: szumiren@gmail.com

Telefonszám: 20-3881323

tury_ferenc

Dr. Túry Ferenc

1975-ben végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, majd pszichológusi diplomát is szereztem. Fontosabb szakképesítéseim: pszichiátria, pszichoterápia. Debreceni és miskolci időszak után 2001-től a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetében dolgoztam, 2007-2016 között az intézet igazgatójaként. Jelenleg a Belvárosi Evészavar Műhely szakmai vezetőjeként egyéni, csoport- és családterápiákkal foglalkozom.

Büszke vagyok tanítványaimra: témavezetésem mellett nyolcan doktoráltak evészavar-témában, ketten közvetlenül a fokozatszerzés előtt állnak. Többen közülük nemzetközileg ismert szakemberekké váltak. Az evészavarokkal 1987 óta foglalkozom, mintegy 1500 ilyen beteggel találkoztam. A témakörben eddig tíz könyvem jelent meg.

Elérhetőségek:

E-mail: turyferenc@gmail.com

Telefonszám: 30-9638140